Wat is psychotherapie

door | april 21, 2021

GGZ agoog

Psychotherapie is waarschijnlijk een van de meest onbegrepen aspecten van de moderne geestelijke gezondheidszorg. Als iemand geen psychotherapie krijgt, kan het zijn dat hij niet begrijpt wat hij voelt. Het kan schadelijk zijn voor hun zelfbeeld als een persoon ongevoelig is voor hun problemen. De rol van een psychotherapeut is om een individu te helpen hun problemen op te lossen en hun levensdoelen na te streven. Psychotherapie richt zich op de problemen van het individu zonder de noodzaak om ze te labelen of te veroordelen.

Wat houdt psychotherapie in?

Psychotherapie kan bestaan uit een aantal onderdelen, afhankelijk van de problematiek. Er kan een grote verscheidenheid aan onderdelen zijn voor een bepaald probleem. Hieronder volgt een lijst van enkele basiscomponenten van therapie.

Hersenen – de eerste stap in psychotherapie is het bezoeken van je eigen hersenen, door ze vragen te stellen en ze te testen om te zien hoe ze werken. De therapeut zal de patiĆ«nt en zijn hersenen onderzoeken, proberen uit te vinden wat de wortel van zijn probleem is en welke factoren het samen erger of beter maken.

Oogbeweging en zenuwbeweging – uw hersenen en zenuwstelsel zijn opgebouwd uit de bewegingen van uw ogen en vingers. De therapeut zal elk gebied van uw zenuwstelsel onderzoeken en zien of u hier problemen heeft. Zij kunnen een apparaat gebruiken om uw oog en zenuwstelsel te testen, door ze op verschillende plaatsen te bewegen en te zien of de beweging zekerder is wanneer u naar de waarheid toe of van de waarheid af beweegt.

Emotioneel Conflict – dit is vaak het moeilijkste aspect van een psychotherapie sessie. Soms ligt het probleem bij uw emoties of bij uw zelfbewustzijn en de therapeut zal u helpen te begrijpen waar uw zelfbewustzijn ligt en proberen u te helpen het te overwinnen.

overtuigingen – de GGZ agoog zal u vragen naar uw overtuigingen en u helpen te zien waar u misschien giftig bent geworden. Het onbewuste brein is vaak verbaasd te ontdekken dat het al je hele leven informatie of paradoxen verbergt.

stof – de therapeut zal dan een klein monster van uw bloed nemen en u vragen een lijn te trekken langs uw keel naar de plaats waar u het vaakst ademt. Dit is het teken voor het onbewuste om te weten dat u genoeg adem inneemt om in leven te blijven. tijd – de therapeut zal u vragen hoe u uw vrije tijd doorbrengt. Is het televisie kijken? Lezen? Misschien voelt u zich niet meer zo vrij als vroeger en voelt u zich aangetrokken tot de routines van uw dagelijks leven.

Lees meer:
Coaching Apeldoorn
Weerbaarheidstraining

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.