Hoe maakt u uw auto schoon?

door | maart 21, 2022

Hier zijn een paar dingen om over na te denken:

Dit is de plek op uw auto waar de meeste kans is op krassen: de lak. Het kan ook op de ruiten gebeuren, maar dat kost meer tijd en kan worden gerepareerd met gewone handzeep en water, niet met dure chemicaliƫn zoals poetsmiddel. Repareer eerst een paar van de krassen, en maak je dan pas zorgen over de lak.

Als u uw auto hebt opgeknapt, lees dan verder over het schoonmaken van de verkleuringen, en nog belangrijker de lak.

Als u van wat van de roest wilt kloppen, gebruik een duw gazonbezem en blijf omhoog in een beweging met de wijzers van de klok mee schrobben. Het zal u spijten om niet eerst een harde borstel te gebruiken. Neem een kleine staalborstel en houd deze als buffer tussen de roestplek en de verf. Als u roest vindt wilt u misschien een reiniger gebruiken. Je moet voorzichtig zijn, want sommige chemicaliƫn kunnen de verf beschadigen.

Klei is een populaire keuze om de lak van uw voertuig te katalyseren. Wat veel coatings missen is de gladheid en hechting die kleien biedt. Het is ook goedkoop. Het kan me niet schelen hoe goed de fles polijstmiddel is of welke goede verkoopcijfers uw product verkoopt, als mensen het niet gebruiken, zal het er gewoon niet lang meer zijn.

Als uw lak is vervaagd kunt u gemakkelijk geld besparen op uw volgende auto door vouwklei te gebruiken, (het is betaalbaarder dan schuren). Maar zorg ervoor dat het oppervlak nat blijft. Laat de klei zich niet ophopen en opdrogen. Gebruik in plaats daarvan een microvezel handdoek.

Als u een nieuwe auto heeft gekocht en de handleiding niet heeft gelezen, zal de dealer waarschijnlijk uw auto oxy-platen. Raadpleeg dus de handleiding van uw auto voordat u producten op uw auto aanbrengt.

Je hebt nodig:

Three Steps to Happily Ever After:

Gebruik een verdunde allesreiniger, maar verdun het niet te veel. De reiniger met moet worden teruggeschroefd, omdat het huishoudelijke schoonmaakmiddelen bevat. Geef het uiterlijk van uw auto een kwaliteitsspoeling en poets uw auto om ermee te pronken bij uw vrienden en familie.

Wax uw auto drie keer na het wassen en gebruik een niet-schurende wax van topkwaliteit. Deze kost u tussen de $12-$15. Op de verpakking moet een sticker of etiket zitten waarop staat waar je de wax moet aanbrengen en welke producten je moet vermijden.

Estyle waxen zijn ook populair en soms kunt u uw auto zonder zorgen in de was zetten. Het probleem met deze waxen is dat ze geen bescherming bieden aan het lakoppervlak, ze drogen op het oppervlak en dit maakt ze enigszins ondoordringbaar.

Carrosseriewerk:

U zult deze praktijk niet aantreffen in autoscholen, maar 4-5 lagen polish kunnen voldoende zijn om de 4-5 lagen doffe lak na een paar jaar te beschermen. De extra’s voor uw auto zijn een zekerder oppervlak waarop u het laatste schuurwerk kunt doen.

De meest elementaire stap om uw auto een show-room afwerking te geven tot op heden zou zijn om wat auto detailer toe te passen. Er bestaan kwaliteitsproducten om deze look te verzorgen en de afwerking te beschermen. 4-5 lagen zou geven uw auto de belachelijke glans de verwaarlozing die het verdient.

Veiligheidstips:

Als je ooit de afwerking van je auto hebt bedekt met een spons, dan weet je wat ultraviolette stralen met je auto kunnen doen. Ze veroorzaken oxidatie, waardoor de lak gaat roesten. Ze zorgen er ook voor dat uw auto’s hun glans verliezen en er oud en grijs uitzien, terwijl ze eerst glanzend en nieuw waren. Om dit te helpen voorkomen, brengt u wat modder aan op het auto-oppervlak voordat u de wax spuit. Het extra vuil mag zich om een aantal redenen vastzetten, maar een van de redenen is om te helpen beschermen tegen de energie van de zon. Hoe meer vuil er tussen de pad en de lak zit, hoe minder krachtig de ultraviolette stralen zijn. De ultraviolette stralen worden dus vermeden wanneer uw auto in uw garage geparkeerd staat terwijl u aan het werk of op stap bent. De gemiddelde auto heeft een vrij lange was-/polijstbeurt nodig, gemiddeld tussen 7000 en 15000 mijl.