Hoe kom je over ze heen?

door | juni 8, 2021

Hoogsensitief

HSP – (Hypo-Physical Symptoms Murphy’sattle: Zintuiglijke Overbelasting)

Gevoeligheid kan moeilijkheden veroorzaken met andere mensen, waardoor je het gevoel hebt dat je momenteel in een gundo zit. Om te begrijpen wat u doormaakt, moet u beginnen uw HSP te leren kennen.

Te veel van ons zijn geboren met gaven die minder zijn dan die van anderen. HSP’s worden vaak over het hoofd gezien in onze maatschappij. In alle eerlijkheid, waar zouden we zijn zonder onze medemensen? Het is verbazingwekkend dat we zo gemakkelijk te manipuleren zijn als we zo op elkaar lijken in het algemeen voorkomen van ons gemeenschappelijk niet stralend menselijk ras. Hoe meer van ons op een feest zijn, hoe completer het feest. Waar je ook bent op het toneel, er zal iemand zijn.

Dus laten we je natuurlijke gaven leren kennen. De andere liggen misschien slapend in je. Zelfs als ze je geest bezighouden, raak je uitgeput bij interactie met een ander persoon. Het is niet dat je voelt dat je een sociaal wezen bent. Het is alleen dat je je gedachten niet van andere mensen kunt afhouden.

Hooggevoeligheid en gevoeligheid zelf kunnen leiden tot frustratie en zelfs afwijzing. Ze kunnen je unieke zelf stimuleren en toch het gevoel hebben dat je een rustig leven vol eenzaamheid wilt. Soms kun je dingen volhouden zoals alleen willen zijn. Dus hier is ieder in staat om te kiezen om de verklaring te zijn, het type dat relaties onderhoudt.

U bepaalt zelf waarom u wel of niet wilt deelnemen aan sociale bijeenkomsten. U bent de toon van wat de sociale bijeenkomst is alles over. Als je dat op het gezicht van een volslagen vreemde ziet waar je geen controle over hebt, zou je ervoor kunnen kiezen om daar weg te gaan.

Dan hoor je soms een verlegen persoon uitglijden en zeggen: “Ik heb nog niemand ontmoet, ik moet die ontmoeting nog doen”. Als je dan gaat begrijpen dat de ander met zijn praatje is begonnen zodat jij het aan anderen kon vertellen, kan dat best confronterend zijn. Ik heb er het afgelopen jaar eigenlijk voor gekozen om niet naar mijn sociale bijeenkomsten te gaan, omdat ik te vaak het gevoel had dat ze te beladen waren.

Het is een bekend idee dat mensen die opkomen voor waar zij werkelijk in geloven, degenen zijn die de meeste vrede in hun leven vinden. Meestal komt die vrede in de vorm van het vermijden van de toekomst. Als je daarin uitglijdt, zul je jezelf in toekomstige problemen vinden.

Een gevoelig persoon zijn kan in de toekomst helaas een voordeel zijn. Als kind komen we deze wereld binnen met een natuurlijk verlangen naar sociale interactie. Kinderen zijn zich dus sociaal zeer bewust. Ze zijn veel beter in staat hun lichaamstemperatuur in de gaten te houden, dus zullen ze proberen het niet koud te hebben. Als ze te horen krijgen dat ze het koud zullen hebben, worden ze sterk aangemoedigd om niet in de kamer te blijven. De behoefte aan sociaal contact is groot bij kinderen.

Lees meer:
HSP Coaching
HSP training Breda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.